Met nieuws, nieuwtjes en mededelingen uit het Stadsdorp Utrechtsestraat.
Email: stadsdorp.utrechtsestraat@gmail.com

Uitgave: Startgroep Stadsdorp Utrechtsestraat

Welkom
Wij willen samen met onze buren iets betekenen voor elkaar en van de Utrechtsestraat een nog leefbaardere buurt te maken, voor jong en oud. Ons stadsdorp behelst de "taartpunt" van Reguliersgracht tot Amstel, en van Weteringschans tot Rembrandtplein. Met de Utrechtsestraat als centrale as.

Weinig nieuws; wel belangrijke reminders!
Ja, dat klinkt een beetje kaal, maar we hebben natuurlijk drukke dagen achter de boeg. Maar we eten wel op 5 januari, hebben de buurtborrel op 13 januari en verwachte iedereen bij de “Snertavond” op 21 januari.

Buurtborrel
Uit een korte peiling blijkt dat de voorkeur uitgaat naar een maandelijkse bijeenkomst, bij voorkeur aan het eind van de middag. Daarom spreken we af bij:

Cafe Krom, hoek Utrechtsestraat/Kerkstraat,
de woensdagmiddag omstreeks de 15e van de maand, in januari de 13e vanaf 17.00 tot ± 19.00. Startdatum in het nieuwe jaar 2016.

Buurt tafel
De buurt tafel vindt plaats op iedere eerste dinsdag van de maand. De eerste buurttafel in januari 2016 is op 5 januari! Deze keer niet bij DeQuake, vanwege vakantie van onze onvolprezen kok. We etten voor een keer weer bij Sluizer, Utrechtsestraat 45. Inloop 18:30.

NB: geen vast menu, iedereen bestelt voor zich a la carte en rekent zelf af.

Snertavond donderdag 21 jan. 2016
U bent op donderdagavond 21 januari vanaf 18.00 welkom bij Flex427 om een kop erwtensoep (kosten 3,- per kop) te komen proeven.

Verschillende koks zullen hun "all times favorite" recept graag met U delen. Er zal minimaal 1 vegetarische variant worden geserveerd. Uiteraard zullen er ook drankjes zoals wijn, bier, fris, koffie en thee tegen betaling verkrijgbaar zijn. Tot 22.00 hebben we de ruimte tot onze beschikking voor eten, drinken en een goed gesprek.

Begin januari zal hierover nog een email worden verzonden en een flyer worden verspreid in de buurt. Het adres van Flex427 is Kerkstraat 427, tussen Utrechtsestraat en Amstel. Opgave via email: zie hierboven.

Kleine Huisdieren Oppasservice
Alberdien en Martje zijn gestart met een oppas bemiddelingsservice. Wij brengen huisdier eigenaren en oppassers bij elkaar. Het gaat daarbij om incidentele oppas diensten voor korte periodes; zoals vakantie, weekendje weg, tijdelijke ziekte.

Vooraf inschrijven is nodig om een zo passend mogelijke oppas of huisdier voor u te vinden. Wilt u tijdelijk baasje worden en/of heeft u oppas nodig, dan komen wij graag bij u langs om samen het formulier in te vullen. Hoewel wij de Informatie zorgvuldig samenstellen, kunnen wij niet aansprakelijk worden gehouden voor enige schade ten gevolge van deze service.

Alberdien & Martje
Deze dienst is kostenloos voor Stadsdorp Utrechtsestraat)

Denk mee over Ruimte voor Initiatief
Stadsdeel Centrum heeft ons vlak voor de Kerst verrast met het initiatief: “Denk mee over ruimte ”. Ook de Stadsdorp Startgroep heeft daarover post ontvangen. Met de vraag om mee te denken. Wel graag reageren uiterlijk 8 januari (!). Daar gaan we het op 5 januari aan tafel uitgebreid over hebben. En wel laten ons niet kennen: we sturen tijdig wat in. Dus heeft een idee? Kan ook per antwoord op deze mail. Hier is link van het Stadsdeel met alle informatie.

https://www.amsterdam.nl/centrum-gebied/centrum-actueel/nieuws-centrum/nieuws- stadsdeel/denk-mee-ruimte/

Jeu de Boules op het Amstelveld
Nog even maar; Winterstop tot april 2016! Iedere maandagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Onder leiding van Cerine

 

Andere links:
De maandelijkse borrel van het Roze Stadsdorp Amsterdam.
Niet precies van het Stadsdorp Utrechtsestraat, maar overkoepelend voor heel Amsterdam en ook heel gezellig.

De eerste borrel in het nieuwe jaar vindt ook deze keer plaats in Café De Oude Schaeper, 2de Hugo de Grootstraat 19 te Amsterdam Datum: dinsdag 19 januari 2016 van 17.30 tot 19.30 uur